Connect Programmal

Tapasztalatszerzés Angliában

Az Acorn munkájának egyik fontos pillére az együttműködés, a partneri kapcsolat kiépítése magyar és angol hívők/szolgálók között. Az évek során megtapasztaltuk a csodálatos testvéri egységet az Úr Jézus miatt, és nagyon hálásak vagyunk mindazért, amit egymástól tanulhattunk. Ezt tudatosabban is szeretnénk elősegíteni az új Connect programmal.

Képzeld azt el, hogy teljesen benne vagy a gyülekezeted ifjúsági szolgálatában, de megakadtál. Azon tanakodsz, hogyan lehetne előrébb vinni, hova kellene az energiádat összpontosítani, hogyan lehetne a fiatalok életéhez kapcsolni a tanítást, és egyáltalán hogyan taníts a Bibliából.

Majd képzeld el, hogy lehetőséget kapsz első kézből azt látni, hogy mások hasonló helyzetben hogyan bírkóznak meg ezekkel a kérdésekkel. Alkalmad van tapasztalatot szerezni és ötletekkel gazdagodni, hogyan hirdest Krisztust a Bibliából a saját közösségedben.

Erre szeretnénk lehetőséget adni magyar ifivezetőknek, hogy kapcsolatba lépjenek angol hívőkkel, tanuljanak az Angliában folyó ifjúsági szolgálatból, és azt továbbadják itthon.

Sokféle módon történhet ez az összeköttetés:

  • Önkéntesként szolgálni egy angol ifi táborban, pl. Ventures, Contagious, Keswick
  • Meglátogatni egy angliai gyülekezetet és bekapcsolódni az ifi életébe, akár csak egy hétvégére
  • Résztvenni egy ifjúsági konferencián vagy képzésen Angliában, pl. Growing Young Disciples, Sorted
  • Önkéntesként szolgálni egy tábor-helyen egy évre, pl. The Oakes, Yorkshire Camps, Gaines
  • Angliai gyülekezetben “ministry trainee”-ként bekapcsolódni a gyülekezeti életbe és annak szolgálati területeibe belelátni – képzés és szolgálat keretein belül

Az elmúlt évek során több, mint 40 magyar vett már részt az említett lehetőségek valamelyikén és nagy hatással volt rájuk és szolgálatukra a megtapasztalás. Példa erre, hogy Vácott az ifjúsági munkának az előterébe került a fiatalok tanítványozása, miután az egyik vezetőjük résztvett a GYD konferencián.

A vágyunk az, hogy Isten dicsőségére és az Ő egyházán keresztül összeköttetéseket segítsünk elő.

Ha szeretnéd támogatni a gyülekezetedet azzal, hogy tapasztalatot gyűjtesz a Biblia-tanítás terén egy másik helyszínen, akkor ez a lehetőség Neked szól!

Ha a CONNECT programról további információra van szükséged vagy jelentkezni szeretnél rá, kérünk, vedd fel velünk a kapcsolatot!